Experience Man.

Eerst zien dan geloven ….

Het bouwen van merken en de communicatie met klanten en medewerkers gaat steeds minder om het creëren van (imaginaire) werelden of het doen van grote beloften. Daar zijn we, na iedere keer weer een teleurstelling in de daadwerkelijke ervaring als we iets gekocht hebben, wel klaar mee. Het gaat steeds meer om de echte experience die merken bieden. Want the ‘proof is in eating the pudding’.

Niet meer de focus op onderscheid maar op relevantie en daarmee op persoonlijke betekenis van een merk. Wat is de betekenis van het merk in mijn dagelijks leven, in mijn carriere, in mijn buurt, in de wereld?

De touchpoints van een merk vormen samen een netwerk, met verschillende lijnen. Een medewerker lijn, een operations lijn, een digitale lijn, een marketing lijn, ... Dit maakt het mogelijk om op bepaalde 'lijnen' te focussen zonder het geheel uit het oog te verliezen.
De touch points van een merk vormen samen een netwerk, met verschillende lijnen. Een medewerker lijn, een operations lijn, een digitale lijn, een marketing lijn, … Dit maakt het mogelijk om op bepaalde ‘lijnen’ te focussen zonder het geheel uit het oog te verliezen.

Twee belangrijke met elkaar verbonden ervaringen zijn zowel de klanten als de medewerker beleving. Wat zijn de touch points van deze groepen met het merk, de organisatie en met elkaar. Door al deze contactpunten letterlijk in kaart te brengen, wordt in 1 oogopslag duidelijk hoe de contacten met klanten en medewerkers met elkaar verbonden zijn en welke silo’s in een organisatie via de klant en medewerker ervaring met elkaar verbonden zijn in de experience van de klant (en daarmee van de medewerker) of andersom ….

Zo nemen we afscheid van de marketing P’s als uitgangspunt, en introduceren de volgende letter van het alfabet: de R. De marketing R’s: Relevantie – Responsiviteit – Reputatie – Retentie – Relatie – Resultaat.