Advies

Advies vanuit betrokkenheid met merken en mensen
Advies vanuit betrokkenheid met merken en mensen

Afhankelijk van uw situatie en behoefte vervul ik in overleg verschillende adviesrollen gericht op de ervaring van klanten en medewerkers, de verbinding van marketing, communicatie en HR.  Of het nu is om uw medewerkers meer waarde toe te laten voegen aan uw marketing activiteiten, of uw HR inspanningen meer vanuit een marketing perspectief te optimaliseren en beter aan te sluiten op de behoeften en drives van uw medewerkers.

Voorbeelden van diverse adviesrollen zijn:

Een inhoudelijke rol …
als onafhankelijk sparring partner: Vele professionals hebben de behoefte om ideeën, plannen, visies en activiteiten te toetsen met een onafhankelijke externe partij die over de disciplines heen kan kijken. Om elkaar te inspireren en daarmee een breder overwogen keuze kunnen maken in de veelheid aan wegen die (wel of niet) naar Rome leiden. Een rol die ik bij verschillende merken al met succes heb mogen vervullen.

als regisseur: Want uiteindelijk moeten al die verschillende activiteiten wel sturing hebben en samen tot iets leiden en geen losse op zich staande elementen blijven.

als strategie consultant: Bepalen rol en mogelijkheden van merkrelaties. Ontwikkeling merkbeleid, merkpositionering en merkmanagement. Voor klanten en medewerkers. Definiëren van uw Employer Brand. Ontwikkelen van doelgroep specifieke EVP’s en betrekken van medewerkersbij uw merk.

als adviseur op het gebied van:

  • Merkrelaties: Merkbetekenis, positionering, propositie, merkwaarden, Relationship Value Proposition, rol van medewerkers in merkreputatie.
  • Employee Engagement: niveau van betrokkenheid, bepalen drivers van betrokkenheid, HR tools en betrokkenheid, Employee Communicatie ter vergroting van betrokkenheid, leiderschap, signature experiences, 3 C’s
  • Relatiecommunicatie: dialogisch gehalte, 5i stappenplan, call center, interne/externe communicatie interactiviteit
  • Employer Branding: Employer Brand definitie en visie, Arbeidsmarkt (en HR) communicatie, Internal Branding,  management informatie, marktonderzoek en surveys, de organisatie van Employer Branding in uw bedrijf, campagne ontwikkeling en uitvoering, social media, ….
  • (marketing) communicatie: consultancy en ondersteuning bij het maken van communicatie plannen, merkpositioneringen, concept ontwikkeling en reviews en de doorvertaling naar middelen, design, campagne planning en de ontwikkeling naar een vorm van relatie communicatie , intern en extern.

Indien u meer wilt weten over wat Merkrelaties voor u en uw merk kan betekenen, neem dan vrijblijvend contact op.